Insule

Orase

Camping

Trek

Top
  >  BLOG   >  Ascultă-ți inima și fii tu schimbarea de care lumea are nevoie!

„Do more of what makes you happy!”  Îți este cunoscută fraza?

Am gasit-o scrisă pe o cutie de păstrat amintiri pe care am primit-o cadou și încerc să mi-o țin cât mai la vedere : ))

Am avut ocazia să călătoresc recent cu trenul regio pe ruta Suceava-Iași. O călătorie de doar 3 ore, cu pauze lungi și dese, dar pentru mine era ok. La urma urmei ajungea la ora la care aveam nevoie și aveam și suficient timp să citesc pe drum.

Mă năpădise nostalgia vremurilor când eram adolescentă și călătoream cu bunica mea. Traversasem țara pe diagonală ca să-și viziteze rudele. Era un obicei al fraților ei să se viziteze măcar o dată pe an; obicei care acum imi dau seama ce mult contează – să păstrezi o conexiune, o relație, nu doar de dragul tradiției și pentru că trebuie, ci pentru că ți-e drag să faci asta și aștepți cu nerăbdare următoarea întâlnire când vă veți bucura din nou, împreună. L-am admirat foarte mult pe fratele ei, care la 75 de ani mergea singur cu trenul, avea un caracter puternic, se orienta, călătorea, se descurca în orice situație.

Însă și mai mult îmi plăcea la el faptul că ajungea mereu fresh, de parcă nici nu coborâse dintr-un tren după 700 km ce păreau să se fi contorizat în ani pierduti din viață : )))  Vesel, emana căldură, optimism, energie, era mereu cu zâmbetul pe buze și părea veșnic calm și fericit. Avea o strălucire în ochi care-ți dădea și ție speranță și energie, era ferm când te îmbrățișa și simțeai că e cu adevarat bucuros să te vadă!

Desigur că la momentul respectiv nu-mi dădeam seama de toate astea. Pentru mine era doar fratele bunicii, însă uite că în timp îți dai seama cum unele persoane își pun amprenta în viața ta. În timp doar poți afla că ai fost inspirat sau influențat de anumiți oameni, de anumite emoții și sentimente pe care le-ai cules de pe drum, le-ai lăsat să stea agățate de tine și să te conducă.

Și așa-i că-i minunat să simți că sufletul cuiva încă mai e prezent în imaginea din mintea ta, peste ani și ani? Și oare nu ți-ai dori ca și tu, la rândul tău, să știi că ai ramas ca o emoție, un feeling, o prezență, o energie în inima unei alte persoane? Oare asta nu te-ar face să-ți alegi mai chibzuit emoțiile pe care ALEGI să le exprimi și să le împărtășești cu ceilalți?

Pe măsură ce înainta trenul și făceam călătoria asta din trecut în prezent, n-am putut să-mi opresc gândul care m-a înghiontit și mi-a atras din nou atenția cât de în urmă suntem. Ca țară, ca infrastructură, ca mentalitate, ca educație și ca nivel de trai.

Și în același timp mi s-a umplut inima de vinovăție, amestecată cu milă, compasiune și furie. Vocea critică mă întreba: Dar tu ce ai făcut ca să schimbi ceva din toate astea??

Și mă gândesc: corect, dacă nu-ți place ce vezi, fă ceva! Implică-te, oferă ceva lumii! N-ai să poți salva lumea, nici nu e de datoria ta să faci asta. Poate că n-ai să poți schimba mentalități, sau în orice caz, nu suficiente. N-ai să poți opri furtul și sărăcia, n-ai să poți construi o țară mai evoluată cu 20 de ani. Nu te frustra degeaba!

Însă ce poți face sunt lucruri mici. Sunt fix acele lucruri mărunte, dar care contează. Acele lucruri pe care le poți face zi de zi, care pot fi un exemplu bun pentru cel din stânga și din dreapta ta. Poți alege să-ți direcționezi energia în a face lucrurile cum trebuie, în a le face cu plăcere, cu iubire, cu entuziasm, în a ajuta pe cineva sau a-i fi alături.

Acordă-ți timp să descoperi acel lucru pe care l-ai face oriunde, oricand cu bucurie, cu pasiune, neobosit și FĂ ASTA!

Vei fi un exemplu de energie, optimism, pozitivitate. Vei fi inspirat și vei reuși să inspiri la rândul tău. Atunci când suntem plini de energia asta pozitivă, atunci vin ideile bune, atunci poți crea ceva frumos, unic, atunci vin spre tine și resursele pentru a te ajuta să îndeplinești ceea ce vrei să oferi, să pui în lume.

Atunci când îți faci timp pentru pasiunile tale, atunci când îți creezi un timp în care să te dedici ție, să stai tu cu tine, să faci ceva care să-ți umple inima de fericire, nu te gândi o clipă că ai fi egoist! Umple-ți inima cu iubire și fericire cât de des poți și vei vedea schimbarea. Doar așa vei avea ceva de oferit și celor din jurul tău. În primul rând familiei, celor apropiați ție și apoi și celor care te cunosc mai puțin.

 

Ție ce-ți place să faci cu pasiune și poți oferi comunității din care faci parte?

post a comment